Alle lof is aan Allah de Heer der Werelden. Ik getuig dat niets of niemand het recht heeft om aanbeden te worden dan Allah alleen zonder deelgenoot. En ik getuig dat Muḥammad Zijn dienaar en boodschapper is. Moge Allah`s zegen en vrede met hem, zijn familie en al zijn metgezellen zijn.

Vervolgens dit:

Al sinds geruime tijd vertaal ik allerlei korte quotes/profijtjes die geplaatst worden op Twitter, Facebook, WhatsApp en Telegram. Inmiddels zijn deze quotes opgelopen tot een honderdtal. Jammer genoeg verdwijnen deze quotes in de timeline van Twitter, Facebook, WhatsApp, enzovoorts. Het nadeel hiervan is dat deze quotes makkelijk vergeten worden en niet meer gemakkelijk binnen handbereik zijn. Daarnaast zijn deze quotes vaak geplaatst als screenshots wat het moeilijk maakt om deze te kopiëren en elders te delen.

Vanwege de voorgenoemde redenen leek het mij een goed idee om al deze quotes in tekstvorm te verzamelen in een E-Boek gerangschikt op onderwerp zover dit mogelijk was. Verder heb ik ook de Arabische tekst inclusief de bron erbij geplaats wat in de meeste screenshots afwezig was.

Dit is dan ook de eerste poging in het creëren van zo`n E-Boek met 61 uitspraken van de Salaf omtrent ouders, zusters, huwelijk, gezin & kinderen. Met de Wil van Allah zullen er meerdere delen volgen ingedeeld op onderwerp. Uiteraard staan de uitspraken van onze geliefde Profeet ﷺ voorop onder elke onderwerp gevolgd met de uitspraken van de vrome voorgangers (in willekeurige volgorde) die na hem kwamen.

Ik vraag Allah om een zuivere intentie en om dit werk van profijt te laten zijn.

Yūsuf Abū Ṣafiyya
Birmingham (Groot-Brittannië), 20/12/2017

Klik op de afbeelding om het e-boekje te lezen: