In de naam van Allah, de Erbarmer de Barmhartige. Alle lof is aan Allah. Moge Allah`s zegeningen en vrede op Muḥammad ﷺ zijn familie, en al zijn metgezellen zijn.

Voor u ligt een vertaling van een uitgeschreven lezing[1] van de weledele Shaykh Ṣāliḥ b. Fawzān al-Fawzān. In dit e-boekje verduidelijkt de Shaykh het gevaar van het bespotten van de religie. Een fenomeen dat vandaag de dag veel voorkomt waarbij de praktiserende broeders en zusters worden bespot vanwege hun baard, hoofddoek, het dragen van de kleding boven de enkels en dergelijke zaken. Zij worden als extreem gezien en dit gaat soms gepaard met het bespotten van hen. Wat degenen die hen bespotten niet weten (of in sommige gevallen wel), is dat deze handeling een persoon uit de religie van islam kan zetten. Ook al is dit slechts voor de grap. Men dient hier te allen tijden voor op te passen. Voor meer informatie hierover, lees het e-boekje door op het onderstaande plaatje te drukken. Voor de Arabische bron zie onderaan deze pagina.

Moge Allah het van profijt laten zijn, dit werk accepteren en op mijn weegschaal van goede daden plaatsen. Jullie broeder:

Yūsuf Abū Ṣafiyya
23/06/2020

[1] De vertaling was oorspronkelijk van een gedrukte verhandeling wat gebaseerd was op een lezing met als titel: Ash-Shabāb wal-istihzāʾu bi dīn. De verhandeling zelf had als titel: “Al-Istihzāʾu bi dīn”. Het lijkt erop dat de gedrukte verhandeling niet de gehele lezing omvat maar slechts 90%. Hier ben ik pas later achter gekomen. Ik heb de audio hieronder toegevoegd. Dit e-boekje is dan ook niet de gehele lezing maar slechts hetgeen wat in mijn gedrukte versie stond (ongeveer 90% van de lezing).  Het laatste gedeelte van de lezing daarin spreekt de Shaykh over het gevaar van slechte woorden en de plicht om onze tongen te behoeden.

Beluister de audio hieronder: