Shaykh ʿAbd al-ʿAzīz b. Bāz werd het volgende gevraagd:

Wanneer ik na het ẓuhr gebed tot de ontdekking ben gekomen dat een gedeelte van mijn haar onbedekt was gedurende het gebed, dien ik dan het gebed te herhalen? Of dien ik alleen de rakʿahs (gebedseenheden) in te halen waarin mijn haar onbedekt was? Moge Allah u belonen.

Antwoord:

In de naam van Allah, de Erbarmer de Meest Barmhartige. Vrede en zegeningen zij met onze profeet Mohammed ﷺ, zijn familie, zijn metgezellen en degene die zijn leiding volgt. Vervolgens dit:

Deze kwestie is gedetailleerd. Wanneer het onbedekte (haar) iets weinig was en zij er pas achter kwam na het gebed, dan is hier niets mis mee en haar gebed is correct. Wanneer het onbedekte (haar) echter heel veel was, dan dient zij uit voorzorgsmaatregelen het gebed te herhalen.

Shaykh ʿAbd al-ʿAzīz b. Bāz werd ook het volgende gevraagd:

Umm Muḥammad vraagt het volgende: Weledele Shaykh, ik bad het ẓuhr gebed en tijdens het gebed onthulde mijn zoon mijn hele bedekking van het hoofd. Hij trok de (hoofd)doek waar ik in bid (van mijn hoofd). Ik pakte de (hoofd)doek snel op, deed hem op mijn hoofd en maakte mijn gebed af. Is mijn gebed correct?

Antwoord:

Wanneer je de (hoofd)doek snel oppakt (en weer op doet) dan is hier niets mis mee. Het gebed is correct. En alle lof is aan Allah.

Bronnen: https://binbaz.org.sa/fatwas/10283/حكم-من-صلت-ثم-ظهر-لها-بعد-الصلاة-ان-جزءا-من-شعرها-كان-مكشوفا & https://binbaz.org.sa/fatwas/14754/حكم-صلاة-من-انكشف-راسها-ثم-غطته Zie ook de screenshots hieronder.
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl

Screenshots Arabische Bron: