Shaykh Sulaymān ar-Ruḥayllī werd het volgende gevraagd

Hoe ziet het schema eruit van een moslimvrouw tijdens Ramadan zodat zij haar Heer kan aanbidden en haar gezin kan dienen?

Antwoord: 

Haar schema is hetzelfde als die van een man behalve dat zij één aanbidding (extra) hieraan toevoegt. Namelijk, wanneer zij haar best doet in het dienen van haar man en gezinsleden en voldoende eten voor hen voorbereidt, dan bevindt zij zich in de aanbidding van Allah wanneer zij hiermee de beloning bij Allah zoekt. Hierin zit dus een beloning en een vermeerdering van haar goede daden.

Het is ook gewenst dat een moslimvrouw zichzelf bezighoudt met het gedenken van Allah tijdens het klaarmaken van eten. Zij zegt (bijvoorbeeld) “SubḥānAllāh” en “Lā Ilāha illa Allah” tijdens het koken. Zij kookt terwijl zij Allah gedenkt en hier zit een geweldige beloning in.

En het voorbereiden van eten is geen reden om haar weg te houden van het aanbidden van haar Heer (ﺳﺒﺤﺎﻧﻪ) gedurende de dag in Ramadan. Blijde tijdingen dus voor de moslimvrouw die haar man en gezinsleden dient terwijl zij op de beloning van Allah (ﻋﺰ ﻭﺟﻞ) hoopt.

Zij dient dus niet onachtzaam te zijn met het gedenken van Allah en zij dient datgene aan aanbiddingen te verrichten gedurende Ramadan zover ze hiertoe in staat is. Want hiermee behaalt zij een geweldige overwinning!

Vervolgens sloot de Shaykh af met een duʿāʾ.

Bron: ﺑﻴﻦ ﻳﺪﻱ ﺭﻣﻀﺎﻥ, vanaf min. 1:16:02 – 1:17:49. Beluister de audio hieronder.
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl