Shaykh Muḥammed b. ʿUmar Bāzmūl zei het volgende:

Kortgezegd, het voornaamste wat zij wil is zekerheid. Zij wil geen echtgenoot die haar continu in angst laat leven, zoals degene die haar continu dreigt om een andere vrouw (naast haar) te huwen. Of dat hij haar het gevoel geeft dat zijn vrienden en bijeenkomsten met hen belangrijker zijn dan het spenderen van tijd met haar. Of dat zij het gevoel krijgt dat hij haar gaat verlaten vanwege zijn aanhoudende blikken naar andere vrouwen.

Zij wil een echtgenoot die haar respecteert, haar consulteert, haar eigenwaarde niet omlaaghaalt, haar schoonheid, spraak en kookkunsten prijst en haar niet kleineert in de aanwezigheid van anderen.

Zij wil dat haar echtgenoot haar de vereiste genegenheid (en liefde) geeft na haar inspanningen in zijn huis en met zijn kinderen.

Zij wil oprechte liefde (van hem) wat haar het gevoel geeft dat zij van alle (aanwezige) vrouwen de ware is. Een liefde die haar vrouwelijkheid raakt.

Wees dus niet gierig jegens haar, o echtgenoot! Vrees Allah omtrent haar. Want waarlijk zij is één van de twee zwakkelingen waar de profeet ons over heeft geadviseerd om zorg voor te dragen.

Bron: Zie officiële FB pagina van de Shaykh: https://www.facebook.com/689506634501159/posts/2345835395534933?s=100012430084994&sfns=mo & screenshot hieronder.
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl