Shaykh ʿAbd al-ʿAzīz b. Bāz werd het volgende gevraagd:

Wat is het oordeel over het aanbrengen van nepnagels? Wetende dat ik mijn uiterste best doe om dit niet aan mannen te tonen. Valt dit onder het oordeel van al-wāṣilah[1] wat voorkomt in de overlevering (van de Profeet)?

Antwoord:

Het aanbrengen van nepnagels daar is geen oorsprong voor en dit is verboden. Sterker nog, het is een plicht en sunna om de nagels maximaal om de 40 dagen bij te knippen. Op gezag van Anas (رضي الله عنه) die zei:

“Wij zijn een tijdslimiet gegeven in het knippen van de snor, het knippen van de nagels en het plukken van het oksel en schaamhaar om dit niet langer dan 40 dagen te laten.”

En in een andere (soortgelijke) uitspraak:

“De boodschapper van Allah ﷺ heeft ons een tijdslimiet gegeven…”

De man en de vrouw zijn dus opgedragen om hun nagels iedere 40 dagen bij te knippen. Hoe kan zij dan nepnagels aanbrengen?! Dit is een ongekende munkar[2]!

Bron: www.binbaz.org.sa/noor/11671
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl

[1]De Boodschapper van Allah zei: “Allah heeft de wāṣilah (de haar-extensie maakster) en de mawṣūla (de draagster van haar extensies) vervloekt.”(Bukhārī & Muslim). Voetnoot vertaler: Wat ook onder deze overlevering valt is het dragen van valse wimpers of pruiken.

[2]Munkar: Het slechte.

Screenshot Arabische Bron: