Imām Abī an-Najā Mūsa b. Aḥmad b. Mūsa al-Ḥajāwī zei in zijn boek Zād al-Mustaqniʿ fī Ikhtiṣār al-Muqniʿ onder het hoofdstuk de omgang met de vrouw:

“Het terugtrekken van zijn geslachtsdeel (uit haar vagina) voordat zij klaar is (gekomen)”

Shaykh Muḥammed b. Ṣāliḥ al-ʿUthaymīn (رحمه الله) zei hierop als commentaar:

Met andere woorden dit is afgeraden. Dat een man (zijn penis) terugtrekt uit haar vagina voordat zij klaar is (gekomen). Dit volgens de overlevering (waarin de Profeet zei): “Wanneer hij zijn behoefte heeft vervuld laat hem dan niet haasten totdat zij ook haar behoefte heeft vervuld.”

Wat er wordt bedoeld met het terugtrekken is dat een persoon stopt met hebben van geslachtsgemeenschap (met zijn echtgenote). Hij haalt zijn penis uit de vagina van zijn echtgenote voordat zij haar begeerten heeft vervuld. M.a.w. voordat zij een orgasme heeft. En het vervullen van begeerte is door middel van orgasme.

De auteur zegt dus hier dat het afgeraden is, maar dit is discutabel. De correcte opinie is dat het verboden is dat hij zijn geslachtsdeel eruit trekt voordat zij een orgasme heeft gehad. En dat is omdat het volledige genot haar dan ontgaat en zij daar dan van weerhouden wordt. En het kan zijn dat zij hierdoor schade oploopt omdat zij zich niet kan ontladen omdat de geslachtsgemeenschap stopt.

Wat betreft de vermeldde overlevering, die is zwak. Maar de betekenis is correct. Net zoals dat jij jouw geslachtsdeel niet eruit trekt voordat je een orgasme hebt, zo ook dien je haar (haar recht te geven en) niet te haasten.

Bron: Ash-Sharḥ al-Mumtiʿ ʿala Zād al-Mustaqniʿ deel 12 blz. 417. Uitgever: Dār Ibn Jawī lil-nasr nashr wa tawzīʿ Damam Saoedie-Arabie. 1ste druk 2006
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl

Screenshots Arabische Bron: