Shaykh ʿAbd ar-Razzāq b. ʿAbd al-Muḥsin al-Badr zei het volgende:

Waarlijk gehoorzaamheid, aanbidding en het wegblijven van ongehoorzaamheid en zonden kan aanvankelijk bitter aanvoelen. Maar deze bitterheid is van korte duur die gevolgd wordt door een eeuwige zoetheid die niet ten einde komt.

Want de bitterheid van de dunya[1] is van korte duur en de zoetheid van het hiernamaals is eeuwig zonder einde.

Dat een dienaar geduld heeft met de bitterheid van de dunya die ten einde komt en zodoende de eeuwige zoetheid verkrijgt, is beter voor hem dan dat hij zichzelf in dit leven bezighoudt met valse zoetheid en genot dat ten einde komt wat opgevolgd wordt met eeuwige spijt en blijvende bitterheid.

Het is aan de verstandige dienaar om deze kwestie goed te overpeinzen. Het vereist geduld met de gehoorzaamheid van Allah (عز وجل) wat onmisbaar is op de Dag des Oordeels vanwege de beloning (voor gehoorzaamheid). En (het verreist) geduld met het wegblijven van ongehoorzaamheid omdat hij op de Dag des Oordeels geen geduld zal hebben met de bestraffing (voor zijn ongehoorzaamheid).

Wat onder enorme misleiding en groot verlies valt, is dat een persoon geen geduld heeft met gehoorzaamheid (jegens Allah) in deze wereld, in zonden vervalt en vervolgens onsuccesvol is op de Dag des Oordeels met eeuwig verlies en spijt wat hem niet van profijt zal zijn.

Bron:http://www.al-badr.net/muqolat/5064
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl

[1]Voetnoot vertaler: Het wereldse leven.

Screenshot Arabische Bron: