Shaykh ʿAbd al-ʿAzīz b. Bāz (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Een vrouwelijke vraagsteller vraagt:

Wanneer ik de ghusl (grote wassing) heb verricht voor al-janāba[1] en erna wat sperma (uit mijn vagina) naar buiten kom, dien ik dan verplicht de ghusl te herhalen?

Antwoord:

Het herhalen van de ghusl is voor jou niet verplicht zolang u de ghusl al verricht hebt. Deze sperma heeft geen waarde. Omdat het zonder genot naar buiten is gekomen.

Het oordeel over deze sperma is zoals het oordeel over urine wat al-istinjāʾ[2] en wuḍuʾ verreist. Wat betreft de verplichte ghusl die heeft u al verricht.

Zo ook de man, wanneer hij de ghusl heeft verricht en er vervolgens wat sperma uittreedt, dan is dit zoals (het oordeel omtrent) urine wat geen ghusl verreist zolang dit ontstaan is door voorgaande geslachtsgemeenschap.

Wanneer er echter door genot opnieuw sperma uittreedt vanwege zoenen, het aanraken (van de echtgenote) of iets dergelijks door opwinding, dan valt dit onder nieuwe sperma wat de ghusl verreist.

Bron: Zie officiële website http://www.binbaz.org.sa/fatawa/2319 & screenshot hieronder.
Vertaling: Yūsuf Abū Ṣafiyya
Publicatie: www.ahloelhadieth.nl

[1]Voetnoot vertaler: De staat van onreinheid na seksuele omgang wat de ghusl verreist.

[2]Voetnoot vertaler: Jezelf reinigen na het urineren en ontlasten met water, stenen of iets anders dat rein is zoals wc-papier.

Screenshot Arabische Bron: