• Opvoeden van dochters
  • banner boze oog
  • Tauwhied O Dienaren van Allah

Het oordeel over het aanbrengen van nepnagels?

Shaych `Abdoel-`Aziez bin Baaz (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Wat is het oordeel over het aanbrengen van nepnagels? Wetende dat ik mijn uiterste best doe om dit niet aan mannen te tonen. Valt dit onder het oordeel van al-waasilah[1] wat voorkomt in de overlevering (van de Profeet)?

Antwoord:

Het aanbrengen van nepnagels daar is geen oorsprong voor en dit is verboden. Integendeel, het is een plicht en soennah om de nagels maximaal om de 40 dagen bij te knippen. Op gezag van Anas (رضي الله عنه) die zei:

Lees Verder...

De verstandige moslimvrouw is zij die de minpunten van haar man verbergt!

Shaych Mohammed bin Saalih al-`Othaymien (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Weledele Shaych, moge Allah u beschermen. De vragensteller vraagt: Wat is het oordeel over de echtgenote die haar familie bekend maakt met de geschillen en problemen van haar man zonder daarbij zijn goedheden te vermelden?

Lees Verder...

Zij zijn zich als rechter gaan opstellen tegenover de Salafī-geleerden en -studenten!

Shaych Saalih as-Soehaymie zei het volgende:

Sommige van de haastigen hebben er een gewoonte van gemaakt om te waarschuwen tegen bepaalde edele Salafī-studenten en Mashāyikh met als doel om hen te laten vallen en hun reputatie te schaden wanneer zij door een stichting of organisatie worden uitgenodigd om lezingen en lessen te geven. Vooral in de Westerse landen en islamitische minderheden in Europa en Amerika. En zij (de islamitische minderheden) hebben mensen nodig die hen de correcte geloofsleer en de regelgevingen met betrekking tot aanbidding onderwijzen.

Lees Verder...

Recente toevoegingen...

Zoek...