Ramadaan Artikelen & Fataawa

De Profeet (صلى الله عليه و سلم) heeft gezegd: "Wie (de hele maand) Ramadaan vast met geloof (in Allah) en hoop (op Zijn Beloning); zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden. En wie in de Ramadaan (in gebed) staat met geloof en hoop; zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden. En wie in de nacht (genaamd) €œAl-Qadr€ (in gebed) staat met geloof en hoop; zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden." (Overgeleverd door Al-Boechaarie nr.1910 en Moslim nr. 759.)

Klik hier voor meer dan 45 Artikelen & Fataawa omtrent Ramadaan

Het oordeel over het aanbrengen van nepnagels?

Shaych `Abdoel-`Aziez bin Baaz (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Wat is het oordeel over het aanbrengen van nepnagels? Wetende dat ik mijn uiterste best doe om dit niet aan mannen te tonen. Valt dit onder het oordeel van al-waasilah[1] wat voorkomt in de overlevering (van de Profeet)?

Antwoord:

Het aanbrengen van nepnagels daar is geen oorsprong voor en dit is verboden. Integendeel, het is een plicht en soennah om de nagels maximaal om de 40 dagen bij te knippen. Op gezag van Anas (رضي الله عنه) die zei:

“Wij zijn een tijdslimiet gegeven in het knippen van de snor, het knippen van de nagels en het plukken van het oksel en schaamhaar om dit niet langer dan 40 dagen te laten.”

En in een andere (soortgelijke) uitspraak:

“De boodschapper van Allah (صلى الله عليه و سلم) heeft ons een tijdslimiet gegeven...”

De man en de vrouw zijn dus opgedragen om hun nagels iedere 40 dagen bij te knippen. Hoe kan zij dan nepnagels aanbrengen?! Dit is een ongekende moenkar[2]!

Bron: www.binbaz.org.sa/noor/11671
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op:
www.ahloelhadieth.nl


[1] De Boodschapper van Allah zei: “Allah heeft de waasilah (de haar-extensie maakster) en de mawsoelah (de draagster van haar extensies) vervloekt.” (Boecharie & Moslim).
Voetnoot vertaler: Wat ook onder deze overlevering valt is het dragen van valse wimpers of pruiken.

[2] Moenkar: Het slechte.

Print Email

Zoek...