Het ontvoeren, blinddoeken en vastbinden van onschuldige niet-moslims

Grootgeleerde Shaych Saalih al-Fawzaan werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Sommige mensen (jammer genoeg) steunen uit enthousiasme wat bepaalde groepen verrichten die zich aan de islam toeschrijven. Zoals het ontvoeren en het gevangen nemen van buitenlandse gijzelaars, hen blinddoeken en vastbinden om hen vervolgens voor de camera de keel door te snijden. Dit is overigens ook op bepaalde televisie zenders verschenen.

Zij zeggen dat deze handelingen onder het beangstigen van de vijand vallen en een reactie zijn op hetgeen wat de vijand met de moslims doet in de gevangenissen.

Ik wens graag een verduidelijking omtrent wat de boodschapper (صلى الله عليه و سلم) met de gevangen van Badr deed zodat het profijt zich zal verspreiden en ter weerlegging van hen.

Antwoord:

Allah (جلَّ وعلا) zegt:

"En geen enkele lastendrager zal de lasten van een ander dragen."[Al-An`aam(6):164]

Wanneer de ongelovigen zich misdragen en vijandschap vertonen dan betekend dit niet dat het is toegestaan om de moesta`minien[1] en de moe`aahidien[2] die zich in de islamitische landen bevinden te ontvoeren, gevangen te nemen en te intimideren. Dit is niet toegestaan! Dit is verraad!

Ten eerste: Degene die zich bij jou bevindt heeft niets gedaan. Integendeel, hoe kan je hem verantwoordelijk houden voor iets wat hij niet gedaan heeft?

"En geen enkele lastendrager zal de lasten van een ander dragen."[Al-An`aam(6):164]

Ten tweede: Dit is verraad en een breuk op het verdrag. Want zij zijn moe`aahidien en hebben het recht op bescherming en veiligheid.

Het is dus niet toegestaan om hen als gijzelaars te nemen of te ontvoeren. Zij dienen beschermd te worden totdat zij terug keren naar hun land. Zo lang zij zich in de moslimlanden bevinden hebben zij dezelfde rechten als de moslims. Het is een plicht om hun rechten na te komen!

Deze handelingen (die u vermeldt heeft) hebben niets met de islam te maken! Dit is of afkomstig van onwetenden die de islam niet kennen, of van kwaadaardige mensen die de islam in een kwaad daglicht willen stellen door middel van deze handelingen.

De islam is vrij van deze handelingen!

Bron: Klik op te beluisteren
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op: www.ahloelhadieth.com


[1] Voetnoot vertaler: Degenen die met veiligheid een islamitisch land binnentreden. Zoals dat vandaag de dag gebeurt met een visum.

[2] Voetnoot vertaler: Degenen die een vredesverdrag met de moslims hebben.

  • Created on .
  • Hits: 3573