Ramadaan Artikelen & Fataawa

De Profeet (صلى الله عليه و سلم) heeft gezegd: "Wie (de hele maand) Ramadaan vast met geloof (in Allah) en hoop (op Zijn Beloning); zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden. En wie in de Ramadaan (in gebed) staat met geloof en hoop; zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden. En wie in de nacht (genaamd) €œAl-Qadr€ (in gebed) staat met geloof en hoop; zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden." (Overgeleverd door Al-Boechaarie nr.1910 en Moslim nr. 759.)

Klik hier voor meer dan 45 Artikelen & Fataawa omtrent Ramadaan

Shaych `Abdoel-`Aziez Ale Shaych over de gruweldaad van ISIS (het verbranden van de Jordaanse Piloot)

Shaych `Abdoel-`Aziez Ale Shaych (حفظه الله) zei het volgende tegen de krant Ar-Riyaadh:

Deze laffe daad bevestigd dat zij een dwalende groep zijn die corruptie en bloedvergieten wensen. Het doden op deze manier tezamen met het vertonen ervan is ten strengste verboden. Het is niet eens toegestaan om dieren te verbranden laat staan mensen die verheven en eervoller zijn dan de dier! Het is dus in geen enkel geval toegestaan om zo met een gevangene om te gaan.

Ook benadrukte de Shaych dat degenen die het gedachtengoed van de terroristische ISIS steunen, onwetenden zijn die geen kennis hebben. Zij hebben een zwakte in geloof en geen vrees voor Allah. 

Ook riep de Shaych op om te waarschuwen tegen deze dwalende groep via ieder mogelijke manier. Verder verzocht hij de predikers tijdens het vrijdagmiddag gebed om deze dwalende groep te ontmaskeren.

Bron: Alriyadh krant (lichtjes ingekort en naar betekenis vertaald)
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah

Gepubliceerd op: www.ahloelhadieth.com

Print Email

Zoek...