Ramadaan Artikelen & Fataawa

De Profeet (صلى الله عليه و سلم) heeft gezegd: "Wie (de hele maand) Ramadaan vast met geloof (in Allah) en hoop (op Zijn Beloning); zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden. En wie in de Ramadaan (in gebed) staat met geloof en hoop; zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden. En wie in de nacht (genaamd) €œAl-Qadr€ (in gebed) staat met geloof en hoop; zijn voorgaande zonden zullen vergeven worden." (Overgeleverd door Al-Boechaarie nr.1910 en Moslim nr. 759.)

Klik hier voor meer dan 45 Artikelen & Fataawa omtrent Ramadaan

Shaych Mohammed Bazmoel over de aanslag in Frankrijk

Shaych Mohammed Bazmoel werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Wij wensen graag een advies voor onze broeders aldaar over de gebeurtenissen van gisteren in Parijs en in het specifiek voor degenen die da`wah verrichten vanonder de selefies. Meer dan één van hen vraagt of zij verplicht zijn om zo snel mogelijk een verduidelijking te geven of wat dienen zij te doen?

Antwoord:

De oorsprong is dat de moslims zich aan hun voorwaarden houden. Het beschermen van het verdrag (door deze na te komen) is bevolen door de boodschapper (صلى الله عليه و سلم). De betekenis hiervan is dat een moslim deze daad afkeurt en niet tevreden mee is wanneer dit afkomstig is van moslims. Integendeel, het kan zijn dat dit gevaarlijke gevolgen kan hebben voor de moslims en hun imago.

Tot Allah behoren wij en tot Hem zullen wij terugkeren!

Wanneer het beter is om dit spoedig te verduidelijken dan dient men dit te doen, met als intentie de veiligheid van moslims in dat land tegen schade.

Bron: https://m.facebook.com/mohammadbazmool/posts/749519155166573
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op: www.ahloelhadieth.com

Print Email

Zoek...