• Opvoeden van dochters
  • banner boze oog
  • Tauwhied O Dienaren van Allah

Het uiten van zegeningen over de Profeet (صلى الله عليه و سلم) bij het horen van zijn naam op opnames?

Shaykh ʿAbdul-Karīm Al-Khuḍayr werd het volgende gevraagd:

Vraag:

De geleerden vermelden dat het niet is vastgesteld om de opgenomen Adhān (gebedsoproep) te herhalen. Is dit ook het geval bij het uiten van vrede en zegeningen[1] over de Profeet (صلى الله عليه و سلم) bij het horen van zijn naam in opnames?

Lees Verder...

De rectificatie van de maatschappij wordt voor de helft of wel meer aan de vrouw toevertrouwd!

Shaykh Muḥammad b. Ṣāliḥ al-ʿUthaymīn (رحمه الله) zei:

Het rectificeren van de gemeenschap is onder te verdelen in twee categorieën:

De eerste categorie: Openlijke rectificatie. Wat plaats vindt in de markten, moskeeën en andere openbare plekken. Deze type (verbetering) daar hebben de mannen de overhand in omdat zij degenen zijn die erop uittrekken.

De tweede categorie: Maatschappelijke rectificatie achter gesloten deuren. Wat plaats vindt in de huizen en over het algemeen aan de vrouwen wordt toevertrouwd. Want zij is de huisvrouw zoals Allah I zegt in Zijn toespraak en bevel tegen de vrouwen van de Profeet :

Lees Verder...

De Ḥadj van de vrouw zonder Maḥram?

De adj van de vrouw zonder Maram?

Het Permanente Comité voor (Islamitisch) onderzoek en Iftā werd de volgende vraag gesteld:

Vraag:

Een vrouw van middelbare leeftijd of dicht tegen ouderdom uit (de streek) Sabaʾ die bekend staat om haar rechtschapenheid wenst de Ḥadj te verrichten. Zij heeft echter geen (enkele) maram[1]. Er is een edele man die bekend staat om zijn rechtschapenheid en op ḥadj gaat. Met hem zijn vrouwelijke maḥrams. Is het correct voor deze vrouw om met deze goede man en zijn vrouwen de Ḥadj te verrichten? Zij begeeft zich in het gezelschap van de vrouwen onder het toezicht van deze man. Of vervalt de verplichting van Ḥadj voor haar omdat er geen maram aanwezig is, ondanks dat zij het financieel wel aankan? Geef ons een oordeel, moge Allah jullie zegenen. Want er is een geschil opgetreden omtrent deze kwestie onder een aantal broeders.

Lees Verder...

Recente toevoegingen...

Zoek...