• Opvoeden van dochters
  • banner boze oog
  • Tauwhied O Dienaren van Allah

Zij zijn zich als rechter gaan opstellen tegenover de Salafī-geleerden en -studenten!

Shaych Saalih as-Soehaymie zei het volgende:

Sommige van de haastigen hebben er een gewoonte van gemaakt om te waarschuwen tegen bepaalde edele Salafī-studenten en Mashāyikh met als doel om hen te laten vallen en hun reputatie te schaden wanneer zij door een stichting of organisatie worden uitgenodigd om lezingen en lessen te geven. Vooral in de Westerse landen en islamitische minderheden in Europa en Amerika. En zij (de islamitische minderheden) hebben mensen nodig die hen de correcte geloofsleer en de regelgevingen met betrekking tot aanbidding onderwijzen.

Lees Verder...

Allah heeft de dood aan Zichzelf, de gezanten en de Engel des doods toegeschreven

Shaych Mohammed bin Saalih al-`Othaymien (رحمه الله) zei het volgende:

De Engel des doods heeft helpers die hem helpen om de ziel uit het lichaam te krijgen. Zij brengen de ziel tot aan de keel, en wanneer deze de keel bereikt neemt de Engel des doods het over en grijpt de ziel (uit het lichaam).

En Allah (تعالى) heeft de dood aan Zichzelf, Zijn gezanten (d.w.z. Zijn engelen) en aan de Engel des doods toegeschreven.

Lees Verder...

Het oordeel over degene die iets oppakt wat gevallen is tijdens het gebed?

Shaych Mohammed bin Saalih al-`Oethaymien (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Een persoon liet tijdens het dohr gebed zijn zakdoek vallen terwijl hij in gebed stond. Hij boog voorover en pakte zijn zakdoek op. Maakt deze beweging zijn gebed ongeldig?

Antwoord:

Ja, zijn gebed is ongeldig (en verbroken) met deze beweging. Want wanneer hij voorover buigt en hiermee ter hoogte van de roekoe`[1] komt dan heeft hij een extra roekoe` (aan zijn gebed) toegevoegd.

Lees Verder...

Recente toevoegingen...

Zoek...